Friday, December 10, 2010

Pindah ke rumah baru...

Alhamdulillah... sebaik saja selesai kerja2 renovation, hujung bulan March atau lebih tepat lagi 29 March 2010, saya dan keluarga berpindah masuk ke rumah baru kami di Saujana Utama 3, Sungai Buluh. Maklum la masuk rumah baru nie... banyak jugak benda2 baru yang masuk... dan banyak jugak benda2 yang sebelum nie tak rosak... tetiba rosak la pulak... hampir lari budget di buatnya... TV murahan masa kat rumah lama dulu... sebelum nie ok je... masuk rumah baru... berasap la pulak... so, nak tak nak... kena la beli TV baru... so, tak pasai2 Sharp AQUOS joint sekali masuk rumah baru...

Apa pun... nie la gambaran rumah kami sekarang...

Pokok buluh, bird of paradise dan pokok lili sebagai hiasan laman yang tak sebesar mana tu...




Set leather sofa (baru jugak nie) :)) dan coffee table...








Nie ruang santai untuk menonton...





nie pulak meja makan baru... :)



nie built it iron board kat master bed room didalam ruang yang tersorok... :d




nie pulak kitchen cabinet...



siap pasang blind kat tingkap dapur and flexible kitchen tap...





Nie fridge baru, jenis Hitachi 3 door side by side, model RM700 EUK 3... memang besar... and cukup laa untuk kami nie yang beli barang mentah sebulan sekali...






4 comments:

  1. dear, berapa kos upah kabinet dapur tu?
    cantikkkk sangat! nadia pon baru duk rumah baru. jadi tang kabinet dapur ni still belum buat lagi.
    nak tau anggaran kasar untuk kabinet dapur boleh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak costly jugak laa... sebab dapur kat rumah nie panjang... so kalau nak anggaran kasar more than RM17K

      Delete
  2. Wah rumah,... Kemas je kt kabinet... Peti ais besoooo....
    Lmpu tu kita pun minat..tp bjet2 lg...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peti besoo senang nak load banyak barang mentah... :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...