Friday, October 29, 2010

Islamic Fesyen Festival Kuala Lumpur 2010

Festival ini tidak sepatutnya diadakan... Bukannya memartabadkan Islam... malah menghina Islam itu sendiri... yang lebih memalu dan menghinakan... bukan saja tata cara pemakaiannya malah pengurusan dan pengaturannya jelas bertentangan dengan Islam... dan yang lebih teruk... pemimpin kita sendiri yang membenarkan perkara ini berlaku... Oleh itu, adalah menjadi kewajipan kita untuk menegur perbuatan pemimpin kita ini... Tuan-tuan nilaikan la sendiri apa yang dipertontonkan semasa festival nie... Antara peragawan yang memperagakan pakaian yang dikatakan pakaian Islam...


Ucapan...



Antara pakaian yang dikatakan menghina Islam...




















Kalau Zaman Melaka dulu ada FaceBook

Mungkinkah ini akan terjadi kalau zaman dahulu ada facebook... :))



Batu Belah


Gambar nie aku ambil masa driving kat area Klang... Mungkin inikah tempatnya Batu Belah Batu Bertangkup macam cerita lagenda tu...dan sekarang dah jadi Batu Belah saje... Ok, nanti aku siasat... :)



Friday, October 22, 2010

LOVE YOUR BODY, FOR LIFE

In conjunction with our “LOVE YOUR BODY, FOR LIFE……..” a health promotion program that will be held on 21st October & 22nd October, OSHE Unit at Menara TM. HEALTH EXPERTS are invited to deliver INTERESTING TALKS on health related issues. Part of the program is medical examination at -1 floor of Menara TM.









*I'm not so sure if TM staff is wearing this...


Thursday, October 21, 2010

Some sacrifice holiday to maintain essential services

Artikel nie di petik dari akhbar The Star Online bertarikh 1 Oktober 2008... Kalau nak baca detail klik laa hyper link nie The Star Online

Ada gambar achik laa... ngan motor bomba...Rapid Intervention Motorcycle (RIM)... Masa nie achik bertugas kat balai bomba SS2 Damansara...




No 2 dari kiri...




Sebelah kiri...


Nie masa ramadan tahun 2008...

Wednesday, October 20, 2010

Telefon Antik

Nie telefon antik kepunyaan Tok Lang ku yang tinggal kat Ipoh... Nampaknya... logo kat telefon tuh adalah masa zaman Jabatan Telekom Malaysia (JTM)... Sekarang nie jadi Telekom Malaysia Ber Had (TM)... so, depa tak boleh claim balik laa barang niee yer... :) sebab tak dek logo TM kat situ pun :))


Monday, October 18, 2010

Andai Ku Tahu

Andai kutahu kapan tiba ajalku
Ku akan memohon Tuhan tolong panjangkan umurku


Andai kutahu kapan tiba masaku
Ku akan memohon Tuhan jangan Kau ambil nyawaku


Aku takut akan semua dosa dosaku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Andai kutahu MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku mengucap kata tobat padaMu


Ampuni aku dari segala dosa dosaku
Ampuni aku menangisku bertobat padaMu


Aku manusia yang takut neraka
Namun aku juga tak pantas di surga


Andai kutahu kapan tiba ajalku
Izinkan aku mengucap kata tobat padaMu

Rumah Impian



Setelah lebih kurang 18 bulan menanti, akhirnya siap juga rumah impian kami suami isteri... Detik Oktober 2009 dan sempena hari jadi ku... Kami mengambil kunci rumah dari pihak pemaju (GLOMAC)

Ini laaa rumah impian kami...



Mengimbas kembali kenangan lalu... Penghujung tahun 2007, secara tidak sengaja kami telah tersasar dari laluan asal hingga ke Saujana Utama Sungai Buluh... Plan asalnya, saja nak pegi tengok rumah contoh kat Alam Budiman...  tapi tak tau laaa pulak... macam mana boleh sampai pulak ke Saujana Utama Sungai Buluh... Kebetulan waktu itu fasa kedua sedang dalam perancangan pembinaan... sudah terlanjur ke situ... Kami pun singgah laa melawat show house yang sedia ada...

Saiz rumah ok... 22 X 75... Harga... mmm.... dalam budget range... Isteri ku yang tercinta pulak dah jatuh kat rumah nie... So, saya pun daftar nama untuk pre-launch... Bila GLOMAC panggil untuk pre-launch booking... Saya terus letak booking fee... :) Dalam pada tuu ada juga la buat back ground investigation developer tuu... tengok performance ok... dan member pulak ramai yang duduk situ... So, agak confident laaa sket... Kami berdua memilih Regal Homes Type A, Dimension 22 X 75



Friday, October 15, 2010

Restoran Toksohormana

Restoran nie aku singgah masa on the way balik KL dari business trib kat JB hari tuh... kat area Taman Tampoi Utama... time singgah hari tuh dah pukul 11 pagi... so, amik lunch laa... nothing special... tengah hari tuh belasah nasi putih je... lauk pun tak banyak lagi... sebab tukang masak tengah sibuk memasak kat dapur... apa pun masakkannya sedap... macam makan kat rumah pulak... 

yang uniknya... nama restoran tuh.. Restoran Toksohormana... tengok laa sendiri gambar kat bawah nie...



Ada ke sapa-sapa yang berminat nak singgah makan kat sini... amik laa koordinate Gamin kat bawah nie

N 01 30.051, E 103 41.254

Kalau rajin nak guna google earth pun boleh... copy & paste coordinate nie... N 01 30.051, E 103 41.254

Tuesday, October 12, 2010

Wordless @ Kelantan Rd, Singapore

At Singapore also have Kelantan road... :)


Wordless @ Singapore Flyer

CommunicAsia 2010 cock tail diner was held at Singapore Flyer... So, i took the opportunity to explore around... Sorry laa that picture is not very clear since i just capture it using my hp camm... :)) not afford to buy SLR loo...









Picture below is landscape at Singapore Flayer... Click HERE to visit Singapore Flyer official web site





Monday, October 11, 2010

Wordless @ Singapore, CommunicAsia 2010

Actually CommunicAsia 2010 is held on 15 to 18 June 2010 at Singapore Expo... and i only have the time to up load it to my blog today... Any way, just browse through below for the picture...

Singapore Expo








Part of Consultancy and Solution TM Global at CommunicAsia 2010








Nieee CBOSS software support system for telecommunication companies based in Russia... CBOSS is among top 5 most successful exhibitor this time... guess what... see your self at below picture...




Any way, below is TM booth at CommunicAsia 2010



Friday, October 1, 2010

Kempen Merokok

Apa ke heinya... manusia zaman sekarang nie yerr... makin di tegah... makin menjadi pulak... Kerajaan dah menjalankan pelbagai kempen tentang bahaya merokok... dari kempen TAK NAK... sehingga laahh kotak rokok dihiasi dengan gambar-gambar yang mengerikan akibat kesan bahaya merokok...

tapi masih jugak tidak menampakkan kesan... harga rokok semakin meningkat mahal... tapi orang ramai.... masih juga membelinya walaupun terpaksa mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi semata-mata untuk memenuhi kehendak diri mereka...

agak-agaknya la... kalau buat iklan macam kat video bawah nie... mampu tak menyedarkan orang ramai tentang bahaya merokok...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...