Sunday, August 29, 2010

View from Level 54 Menara TM

mmm... gambar nie dah lama snap pun... Cuma tak berkesempatan nak Up Load kan jer... Gambar nie diambil dari lobi office di tingkat 54 Menara TM... Kadang-kadang tu... seronok jugak office kat tempat tinggi-tinggi nie... cuma tension bila ada fire drill jeee... jenuh nak turun kebawah guna tangga kecemasan... Kali terakhir fire drill tahun 2009, mengambil masa hampir 15 minit untuk sampai ke ground floor... :)

Gambar dibawah nie ambil pukul 7.30 pagi... Bandaraya KL masih lagi di selubungi kabus... tapi tak la macam di Cameron Highland...




Tuesday, August 17, 2010

Pulau Pangkor, Perak

Entry kali ini berkisar pada kunjungan kami ke Pulau Pangkor, Perak pada 18 May 2009, tahun sudah... tapi tak sempat nak di up load kan ke blog nie... agak sibuk dengan tugasan dan tangung jawab seharian...

Apa pun, ini adalah tatapan bersama...


Nie sesi possing dulu sebelum bertolak ke Pulau Pangkor... Snap gambar di Explanet Lumut dulu...


Explanet Lumut

Explanet Lumut


Suasana jeti Pangkor menyambut ketibaan kami pada hari tersebut...

Jeti Pulau Pangkor

Ini la peninggalan Kota Belanda yang masih ada lagi di Pulau Pangkor... Walau pun keadaan sekeliling telah dibangunkan dengan bangunan moden, tinggalan ini masih lagi utuh dijaga.

Pulau Pangkor

Ini pekan Pangkor... memang tak banyak kereta yang kelihatan... Penduduk disini lebih gemar motor sebagai kenderaan utama mereka... Sesuai dengan keadaan jalan dan pulau yang kecil... Bagaimana pun terdapat juga kenderaan seperti van dan kereta yang kebanyakkannya untuk disewakan atau untuk membawa pelancong melawat sekeliling...

Gambar dibawah adalah susana di pantai Pasir Bogak, Pangkor. Pantai ini mengadap Pulau Pangkor Laut yang merupakan antara pulau terbaik didunia yang terkenal dengan keunikkan pantainya halus, putih dan bersih...

Pantai Pasir Bogak, Pulau Pangkor

Pantai Pasir Bogak, Pulau Pangkor

Pantai Pasir Bogak, Pulau Pangkor


Nun jauh dihadapan adalah Pulau Pangkor Laut... Jaraknya cuma kurang dari 30 minit perjalanan mengunakan bot biasa... bergantung pada keadaan laut... Jika laut bergelora... alamat lambat laa sampainya...

Gambar kenangan di pantai Pasir Bogak bersama si kecil... :)

Pantai Pasir Bogak

nie laa antara struktur yang ada di pantai Pasir Bogak nie...

Pondok


Sebelum balik... nie laaa tapak kaki aku... telah berada di pantai Pasir Bogak....

Tapak kasut


Nie pulak jalan-jalan kat Fu Lin King Chinese Tample... Siap ada kolam ikan Arowana... :)







Kesian kucing nie... kena sembur cat warna pink laa pulak...







Lepas habis jenjalan... pegi shoping pulak, beli barangan hasil laut...



As for now... nanti kita sambung lagi di lain entry... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...